Food Recipes

Hernetahna/Green pea spread


 

Tällä kertaa Lidl:n satokausikalenterin pääraaka-aineena on kesäinen herne. Se onkin ehdottomasti yksi suurimmista kesäherkuistani. Joskus saatan nauttia herneitä suoraan pussista jopa parikin litraa kerralla! Herne on ollut yksi rakkaimmista raaka-aineistani lapsuudesta saakka ja odotan aina innolla tulevaa hernesatoa. Lapsuudessani oli tapana kerätä kymmenittäin herneitä mukiin, jonka jälkeen herneet kaadettiin mukista suoraan suuhun. Se oli hauska ja ihana tapa nauttia herneitä. Olen ollut myös kesätöissä keräämässä ja myymässä herneitä, joka oli kivaa kesäistä ajanvietettä. Yhä herneitä nautiskellessani nuo muistot palaavat elävästi mieleeni.

Herneet käyvät hyvin salaatteihin, lisukkeeksi, keittoihin sekä koristeeksi moniin ruokiin. Ne antavat kivasti väriä ja makua yksinkertaisiinkin ruokiin. Tällä kertaa halusin yhdistää herneitä hieman uudella tavalla ja tehdä herkullisen tahnan, joka on loistava välipalana tai alkuruokana. Sopii myös hyvin kasvisruokiin täytteeksi. Yksinkertaisella ja maistuvalla tavalla se on täydellinen herkku leivän kanssa, josta nauttii varmasti koko perhe. Käy myös loistavasti kesäjuhliin alkupalaksi. Resepti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja uudenlainen tapa käyttää kesäisiä herneitä. Nauttikaa kesästä ja herkullisista herneistä!

Yhteistyössä Lidl
http://www.lidl.fi

Herne cashewpähkinä tahna

3 dl Herneitä, tuoreena, kuorittuna
1,5 dl Cashewpähkinöitä, liotettu, huuhdeltu
1tl Valkosipulia, raastettuna
1 Lime
1 nippu Minttua, silputtuna
1 nippu Korianteria, silputtuna
½ tl suolaa
½ dl Prima donna oliiviöljyä

Lisäksi:
½ Maalaisleipä, viipaloituna
1 Avocado, viipaloituna
1 pkt herneenversoja

Sekoita herneet, pähkinät ja valkosipuli yhteen blenderissä tai sauvasekoittimen avulla. Lisää suola, tuoreet yritit ja oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile tahna leipäviipaleen päällä. Tarjoile esimerkiksi avocado viipaleiden, herneen ja versojen ja kanssa.

Green pea and cashew paste

3 dl fresh green peas
1,5 dl cashew nuts, soaked for 6-8 hours, rinsed
1 tsp garlic, grated
1 Lime
1 bunch mint, chopped
1 bunch coriander, chopped
½ tsp salt
½ dl Prima donna olive oil

Additional:
½ country style bread loaf, sliced
1 Avocado, sliced
1 package pea shoots (optional)

Blend the peas, cashew nuts and garlic in a blender or with a hand held blender until well combined. Add salt, fresh herbs, lime and olive oil and blend until smooth. Serve the paste on a piece of bread. Decorate with avocado slices and pea shoots or other herbs, if desired.

Yhteistyössä:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply