Food Recipes

Hunajaiset ruusukaalit/Honey Brussels sprouts

 

Tällä viikolla Lidlin satokausikalenterin pääraaka-aineena on ruusukaali.
Ruusukaali eli brysselinkaali on Belgiasta kotoisin oleva kaalin muunnos. Pienet ja suloiset ruusukaalit ovat syksyisin parhaimmillaan. Ruusukaalin paahtaminen tuo sen maut parhaiten esiin.

Vitamiineista ruusukaalista löytyy eniten C-, K- ja A-vitamiineja sekä folaattia, joka on tärkeä B-ryhmän vitamiini. Ruusukaali on vähähiilihydraattista ruokaa ja se sisältää flavonoideja, jotka toimivat elimistöä suojaavina antioksidantteina. Kuitua ruusukaali sisältää vielä enemmän kuin muut kaalit.

Tämä resepti on helppo tapa valmistaa ruusukaaleja ja se on ihana ihan sellaisenaan, tai sitten lisukkeena kalan, kanan tai lihan kanssa. Ruusukaali käy hyvin myös salaatteihin. Ruusukaali on sellaisenaan melko makeahko, mutta maustettaessa se saa lisää luonnetta ja erilaisia makujen vivahteita. Ruusukaali on herkullinen tarjottava vuodenajasta riippumatta.
Ruusukaali on yksi omista lempiraaka-aineistani ja tykkään käyttää sitä ruuanlaitossa ympäri vuoden, aina kun sitä suinkin on saatavilla.

This week Brussels sprout is the main ingredient of Lidl’s harvest season calendar.
Brussels sprout is a cabbage variant from Belgium. Small and sweet Brussels sprouts are at their best in the autumn. The taste opens at its best when roasted.

Brussels sprout contains mostly vitamins C, K and A and folate, which is an important vitamin B group. Brussels sprout is a low carbohydrate food and it contains flavonoids that act as antioxidants that protect the body. Brussels sprout contains fiber even more than any other cabbage.

This recipe is an easy way to cook Brussels sprouts and it is wonderful just as it is or as a side dish with fish, chicken or meat. Brussels sprout also goes well with salads. Brussels sprout is quite sweet in its essence, but when seasoned, it gets more character and different flavors. It is also delicious regardless of the season. Brussels sprout is one of my favorite ingredients and I like to use it all year round whenever it is available.

Yhteistyössä Lidl

Paahdetut hunajaiset ruusukaalit
4-6 henk, aika 25 min

1 rasia/300g ruusukaalia, pestynä ja puolitettuna
1/2 tl chiliä, silputtuna
½ sitruunan kuori, raastettuna
2 tl valkosipulia, raastettuna
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä

koristeeksi:
40g parmesaania, raastettuna
50g pinaattia
3rkl kurpitsan siemeniä
3rkl kuivattuja karpaloita

Levitä ruusukaalit pellille. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Paahda uunissa noin 20–25 minuuttia 200 asteessa kunnes ruusukaalit ovat rapeita. Koristele parmesaaniraasteella, pinaatinlehdillä, kurpitsansiemenillä ja karpaloilla.

Roasted honey Brussels sprouts
Servin 4–6 persons, cooking time 25 minutes

1 pack / 300 g Brussel sprout, washed and halfed
½ tsp chili, chopped
½ lemon’s shell, grated
2 tsp garlic, grated
1 tbs honey
1 tsp salt
black pepper
3 tbs olive oil

For decoration:
40 g parmesan, grated
50 g spinach
3 tbs pumpkin seeds
3 tbs dried cranberries

Spread Brussels sprouts on a baking tray. Add other ingredients and mix well. Roast in the oven for about 20–25 minutes in 200 degrees until the Brussels sprouts are crunchy. Decorate with grated parmesan, spinach leaves, pumpkin seeds and dried cranberries.

Käännös: Hanna Kärppä

Yhteistyössä:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply