Food Recipes

Persikkaa mansikkaliemessä

 

Tällä kertaa Lidl:n satokausikalenterissa pääraaka-aineena on persikka. Makea ja pehmeä persikka on itseasiassa yksi suosikkihedelmistäni. Odotan aina innolla sitä aikaa, kun persikka on sesongissa. Se on hyvää sellaisenaan ja siitä on helppo tehdä erilaisia jälkiruokia. Itse pidän erityisesti persikan pehmeästä rakenteesta ja mausta. Lidln videon kuvauksissa pääsimme tekemään hyvistä raaka-aineista helppoja ja herkullisia reseptejä. Halusin rakentaa persikasta kevyen ja raikkaan jälkiruuan. Jos mielesi tekee makeaa, tämä on loistava ja hienostunut, mutta myös kevyt jälkiruoka. Se vie taatusti makeanhimon mennessään! Jujuna on, että perskoita pehmennetään hieman mansikkaliemessä ja persikka kaltataan eli otetaan kuori pois. Jälkiruokaa pystyy myös helposti soveltamaan erilaisten sorbettien kanssa. Tällä kertaa käytimme raikasta sitruunaa, joka antaa pirteää makua tähän herkulliseen jälkiruokaan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

This week’s harvest calendar’s main ingredient is peach. Tasty and soft peach is actually one of my favorite fruits that I’m always looking forward to when it’s on season. I had so much fun shooting this video. I wanted to create a dessert around peach which is classy, light and fresh. This low calory dessert will definitely get your sweet tooth away! You can easily suit it with different sorbets but this time I wanted to match it with fresh lemon sorbet. Enjoy!

Yhteistyössä Lidl


Mansikkaliemessä maustettua persikkaa

4 annosta
30 min

4 kpl persikoita
½ l Gelatelli Sitruuna sorbeeta

Kastike
2 dl Green Grocer’s mansikoita (pakaste)
1 dl Green Grocer’s vadelmia (pakaste)
5 dl karpalomehua
½ Sitruunan mehu
1 dl Belbake sokeria
1tl Vaniljasokeria

Koristeluun
½ dl vadelmia
1/2 nippu mintun lehtiä

Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna hautua 10–12 minuuttia, jonka jälkeen siivilöi kastike tiheän siivilän läpi.
Puolita persikat ja poista kivi. Seuraavaksi tee persikoiden kuoreen pienet viillot ja lisää ne siivilöityyn kastikkeeseen ja anna niiden pehmetä muutama minuutti siten, että persikoiden kuori pehmenee. Kuori persikat. Anna kastikkeen ja persikoiden jäähtyä.

Kokoa annos. Kaada kastiketta lautaselle ja asettele persikan puolikas. Koristele vadelmilla ja mintun lehdillä. Tarjoile sitruunasorbeen kera.

Yhteistyössä:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply