Food Recipes

Varhaisperuna uppomunalla/New potatoes with poached egg

 

Tällä kertaa Lidl:n satokausikalenterin pääraaka-aineena on varhaisperuna.
Vihdoin kesä on taas täällä ja se on aikaa uusille perunoille. Tämä kesän herkku on lähes kaikille mieleinen. Kun muistelen lapsuuden kesiä, niihin kuului aina varhaisperunat sekä paljon raikkaita kesän antimia. Äidilläni on ollut tapana tarjoilla varhaisperunat kevätsipulivoin kera. Perunoissa on aina ollut myös lisättynä hieman valkosipulia ja tottakai tilliä! Varhaisperunat kuuluvat suomalaiseen kesään ja niitä odotetaan kesän ruokapöytään. Niitä on ihana nauttia sellaisenaan, mutta ne kuuluvat myös osaksi kesän grilliherkkuja ja menevät myös sillin, lohen ja muiden saariston antimien kanssa.
Tällä kertaa halusin tehdä hieman ruokaisamman aterian varhaisperunoista, jossa yhdistyy graavilohi, uudet perunat ja uppomuna. Se käy loistavasti lounaaksi, lisukkeeksi tai vaikkapa landelle nautittavaksi ja maistuu varmasti koko perheelle!

Yhteistyössä Lidl

Varhaisperuna uppomunalla

4 annosta
30 min

600 g Uusia perunoita (varhaisperunoita)
200 g Kukkakaalia, nupuiksi leikattuna
100 g Tuoreita tai pakasteherneitä (sulatetut pakasteherneet käy myös)
125g Graavattua lohta siivuina (Lime graavattu) paloiksi leikattuna

4 kananmunaa
loraus Acentino viinietikkaa

Kastike:
1 sitruuna
1 tl Kania suolaa
1 tl Kania sokeria
1 pieni punasipuli,silputtuna
1 dl Primadonna oliiviöljyä
1 puntti tilliä,nypittynä
1 nippu Ruohosipulia

Koristeeksi
100g Deluxe Lohen mätiä
tilliä

Pese perunat ja kukkakaali. Keitä kukkaali ja perunat suolatussa vedessä kypsäksi niin että ovat silti napakoita. Anna hieman jäähtyä. Kuori herneet (tai ota pakasteesta) ja keitä pari minuuttia.
Leikkaa hieman jäähtyneet perunat puoliksi. Sekoita niiden joukkoon keitetyt kukkakaalit ja herneet. Lisää joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu, sitruunan kuori, suola ja sokeri.
Lisää joukkoon ruokosipuli, tilli ja hienonnettu punasipuli. Anna maustua ja seuraavaksi valmista uppomunat.
Kiehauta vettä pienessä kattilassa. Lisää loraus viinietikkaa. Riko kananmunat pieniin laseihin tai kulhoihin. Tee isolla lusikalla pyörre miedosti kiehuvaan veteen ja kaada kananmunat kiehuvaan veteen yksitellen. Keitä noin 3 minuuttia ja nosta ne pois varovasti reikäkauhalla. Laita perunasalaatti annoslautasille ja asettele graavatut lohipalat. Seuraavaksi lisää uppomuna annoksen päälle. Koristele tilillä ja lohen mädillä.

New potatoes with poached egg

4 persons
30 min

600 g new potatoes
200 g cauliflower,cut into florets
100 g peas fresh or frozen
125g gravlax slices cut into small pieces

4 eggs
drizzly white wine vinegar

Dressing:
1 lemon
1 tl salt
1 tl sugar
1 small red onion,finely diced
1 dl olive oil
1 bunch dill,finely chopped
1 bunch chives,finely chopped

Decorating:
100g Deluxe salmon roe
dill

Wash the potatoes and the cauliflower. Next boil both in a salted water so they are tender but not too soft. Let them cool for a bit. Peel the peas or use the frozen ones and boil in a hot water for a bit. Cut the potatoes in half. Mix in the also the cauliflower florets and peas. Stir in olive oil, lemon juice,lemon zest, salt and sugar. For extra seasoning add in chives,dill and fine diced red onion.
Let it marinate for a bit and next prepare the poached eggs.

Boil water in a small pot, add drizzly of white wine vinegar. Break the eggs into a small glasses or small bowls. Give a good stir with a big spoon in a slightly boiling water. Then pour the eggs one by one. Boil the eggs about 3 minutes. Next put the potato salad on the plate and lay the gravlax pieces on dish. Then add the poached egg and garnish with Salmon roe and with fresh dill.

Yhteistyössä:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply