Food Recipes

Kurkku katkarapusalaatti/Cucumber and shrimp salad

 

Tällä kertaa Lidl:n satokausikalenterin pääraaka-aineena on avomaankurkku.
Raikas, rapea ja kevyt raaka-aine kuuluu kesän parhaisiin antimiin. Avomaankurkkua käytetään usein pikkelöinnissä, johon tehdään makean suolainen mausteliemi tai sitten klassisessa kevyehkössä etikkaliemessä mummonkurkkumaisesti tillillä maustettuna. Tällä kertaa halusin tehdä hieman erilaisen mausteisen sekä aasiavaikutteisen kurkkurelissin. Tässä mausteisessa, mutta raikkaassa kurkkurelissä on käytetty limetin mehua, kuorta sekä valkosipulia ja inkivääriä. Tulisuutta relissiin antaa chili. Lisää aromia ja raikkautta antaa tuore korianteri.
Tämä mausteikas avomaankurkkurelissi sopii monien ruokien lisukkeeksi sekä on loistava niin kalaruuan, grilliruuan tai vaikkapa hodarien tai sitten hampurilaisten kera.
Tässä reseptissä yhdistin raikkaan avomaakurkkurelissin salaatin kanssa, jossa lisänä katkarapuja ja maukasta avocadoa. Salaatti sopii loistavasti kesään ja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Yhteistyössä Lidl

Kurkku katkarapusalaatti

2-4 annosta
kesto 15-20 min

400 g Avomaan kurkkua,kuorittuna renkaiksi leikattuna

Vinegretti
2 tl luomu inkivääriä, raastettuna
1 tl valkosipulia, raastettuna
1 limetin mehu
1 limetin kuori, raastettuna
½ tl chiliä, hienonnettua siemenet poistettuna
1/2 dl Primadonna oliiviöljyä
Kania suolaa
Kania mustapippuria
Belbake sokeria
2 rkl korianteria, silputtuna
1 nippu Thai Basilikaa

200 g Cosmopolitan salaattia
400 g Greenland Prawns,kuorittuna ,katkarapuja,sulatettuna
3 Avocadoa
50 g Retiisiä
1/2 nippu ruohosipulia,silputtuna

Raasta inkivääri ja valkosipuli sekä limetin kuori ja purista sen mehu. Silppua 1/2 nippua thaibasilikaa hienoks leikattuna ja lisää joukkon.Lisää mukaan myös silputtu korinteri ja hienonnettu chili. Laita kaikki vinegretin aineet kulhoon ja sekoita.Lisää vinegretin joukkoon kurkut ja anna maustua pari minuuttia. Pese ja revi salaatti sekä kuori avokado ja leikkaa se retiisien kanssa siivuiksi. Laita lautaselle salaattia ja lisää maustetut avomaankurkut. Asettele kurkkujen päälle reilusti katkarapuja ja avocado siivuja. Koristele retiisi siivuilla ja koristele ruohosipulilla ja nauti.

Cucumber and shrimp salad

2-4 portions
duration 15-20 min

400 g fresh cucumber, peeled and sliced

Vinaigrette

2 tsp organic ginger, peeled
1 tsp garlic, grated
1 lime, juice
1 lime zest, grated
½ tsp chili, seeds removed and sliced finely
1/2 dl Primadonna olive oil
Kania salt
Kania blackpepper
Belbake sugar
2 tbs coriander, sliced finely
1 handfull Thai basil

200 g Cosmopolitan salad
400 g Greenland Prawns, defrosted and peeled
3 Avocados
50 g radish
1/2 bunch chives, finely sliced

Grate ginger, garlic and lime zest and mix together with juice of 1 lime. Cut half of the thai basil finely and add to the lime mix. Add chopped coriander and chili. Add the rest of the vinagrette ingredients and mix well. Add sliced cucumbers and let marinate for a couple of minutes. Wash the salad and tear it apart. Peel and cut the avocados, slice the radish. Place the salad on a plate and add the marinated cucmbers. Place a generous amount of shrimps on top of the cucumbers. Add avocado and decorate with radish and chives.

Yhteistyössä:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply