Food Travel

Loquat fruit tree

During my trip to Japan I got to taste this interesting fruit called Loquat. Loquat fruit is an exotic sweet fruit packed with vitamins, minerals, antioxidants, flavonoids and others.  It tastes quite similar to apricots, cherries and other sweet fruits. Although it is tasty as it is, it’s also used to prepare jams, jellies and juice. It can be used for different salads and desserts as well. Loquat leaves can also be used to prepare tea for relaxation effects.

Loquat fruit season begins by June in Japan. Generally, the fruits can be ready for harvesting once their skin turns yellow and flesh becomes soft. Not only do they taste delicious and refreshing, loquat is also blessed with many nutritious and health benefits. For example it controls blood pressure, reduces cholesterol levels, fights against memory impairment and neurological & oxidative stress and is a good source of A-vitamin and essential minerals.

Japanin matkani aikana pääsin maistamaan mielenkiintoista hedelmää nimeltä Loquat. Loquat-hedelmä on eksoottinen makea hedelmä, joka on täynnä vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja flavonoideja. Maultaan se on melko samanlainen kuin kirsikka, aprikoosi ja muut makeat hedelmät. Vaikka se onkin maukasta sellaisenaan, sitä käytetään myös hillojen, hyytelöiden ja mehujen valmistukseen. Sitä voidaan käyttää myös erilaisiin salaatteihin ja jälkiruokiin. Loquat-puun lehtiä voidaan käyttää myös teen valmistuksessa rentouttavien vaikutusten aikaansaamiseksi.

Loquat-kausi alkaa Japanissa kesäkuussa. Hedelmät ovat yleensä valmiita sadonkorjuuta varten, kun niiden iho muuttuu keltaiseksi ja liha muuttuu pehmeäksi. Sen lisäksi, että hedelmä maistuu herkulliselta ja virkistävältä, ​​se sisältää myös monia terveydellisiä hyötyjä. Se muuan muassa kontrolloi verenpainetta, alentaa kolesterolitasoa, torjuu muistin heikkenemistä sekä neurologista ja oksidatiivista stressiä ja on hyvä A-vitamiinin ja välttämättömien mineraalien lähde.

I’m really glad that I was able to discover this multipurpose fruit!

Olen todella iloinen löytäessäni tämän monikäyttöisen hedelmän!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply